Forum konie »

produkty ANKY

lets-go mam ankę od ponad roku, prana też najwyżej po jednej-dwóch jazdach, nic jej nie szkodzi..
Jakby ktoś jeszcze szukał padów z kolekcji jesień/zima 08/09 to tu są :
http://www.gnl.pl/anky-kolekcja-jesienzima-0809-p-3113.html
..
nie orientuje się ktoś, gdzie dostanę owijki anky larix, lub czy są jakieś inne, pasujące kolorystycznie do tego padu? 🤔

Coś czuje,że na dniach hortensja bedzie moja 😎
..
Czy widzial ktos w jakims sklepie owijki banana?? W Karinie nie ma w ogole (przynajmniej na stronie), w Pasi-koniku nie ma, w Mustangu nie ma. Czy to mozliwe, zeby juz wyprzedane byly??  😲
precelek-w sumie lamicele błekitne nawet pasują.. też taki brudny błękit  😉
hmm... poczekam jak przyjdzie i wtedy zacznę coś improwizować 😉
czy wie ktos moze gdzie znajde kurtke anky esmee ale w kolorze kreta blue?  🙄 szukam w necie i nie ma tego koloru nigdzie!!
oraz czy te kurtki S wychodza jak 36 czy 34? czy sa raczej dlugie rekawy czy nie? z gory dziekuje  :kwiatek:
hmm... poczekam jak przyjdzie i wtedy zacznę coś improwizować 😉

Precelku ja sobie kupiłam owijki w gNL - Pani mi dobrała do koloru padu. Zdaje się że są to owije waldhausen. Są o ton jaśniejsze ale z podobnym odblaskiem turkusowo zielonkawym.

drodzy ankowicze, co powiecie o wytrzymałości kantarów? szybko się niszcżą? czy są wytrzymałe czy rwą się np kiedy kon sie odsadza?
Według mnie to niczym się nie różnią od lamicelli
i to ma znaczyc ze są kiepskie czy dobre? bo nie wiem
Jak najbardziej dobre!
To co przetrwał moj lamicell zaczynając od padoków, odsadzania i po przez przeprawy w przyczepie to dziwię się, że po roku czasu jeszcze jest w całości  🤔
Wiecie może gdzie jeszcze mogę znaleźć hortensję DL?
Dla zainteresowanych własnie doszła nowa kolekcja ANKY do Końskiego Światu w Konstancinie. Mają pady VS, DR i owijki.  Nie ma ich co prawda na stronie www jeszcze ale można pady zamawiac przez telefon bo liczba wiadomo do pewnej ilości jest.

www.konskiswiat.pl
Nie zgodzę się z tym, ze kantary Anky są jak Lamicelle.
Lamicelle są sztywne, szorstkie, tracą kolor a Anky mega miękkie, ślicznie się układają.
Mam 2 Anky i oba trzymają się super. Jednego używam na codzień - padoki, karuzela, czyszczenie, tarzanie a drugi mam na zawody.
Jako, że brązowy jest z podszyciem sand to troche nie chce się dopierać, ale i tak dobrze wygląda przy codziennym użytkowaniu.
Mają dobre sprzaczki - lekkie a jednocześnie wytrzymałe, nierdzewne, bardzo łatwo się je reguluje. Naprawdę polecam, chociaż 200zł. to bym za ten kantar nie zapłaciła.
ja zgadzam się z kucuniem
nie lubie lamicelli, bo robią się trawde, szorstkie, sztywne, są ciężkie i obcierają konia i w moim pordzewiały kułeczka od regulacji (te małe)
anky są mięciutkie, bardzo lubiałam ten kantar, ale go sprzedałam
Lamicell to w końcu Polska marka ale niestety produkowana w Chinach i podejrzewam ze tnąca sobie po kosztach zdrowo. Kobyła znajomego chodziła w Lamicellowym kantarze z 1 miesiac, ale ja obcierał na polikach, nachrapniku i potylicy. Od kiedy chodzi w skóznaym kantarze problemu nie ma
asds
Lamicell to marka belgijska albo holenderska, dokładnie nie pamiętam, ale na pewno nie polska 😉
Może zdjęcie jest trochę niecenzuralne 😎 ale mam nadzieje, że nikogo nie zniesmaczy
Takie na poprawę humorów 🙂

Kolega ma niezły ubaw z tego, że mam aż trzy anki 😁 (szkoda, że nie zagląda do szmatoholików) I śmieje się z naszego wiejskiego lansu 😁

A tak w ogóle jest to pad w kolorze off white 😉
Zainteresowanych informuję, że wyprałam ankę z ostatniej kolekcji (hortensja) systemem pralkowym. Nie spurchliła się ani w żaden sposób negatywny nie odczuła działań pralniczych. Wszystko jest ok.
asds
Lamicell to marka belgijska albo holenderska, dokładnie nie pamiętam, ale na pewno nie polska 😉

A ja włąsnie słyszałam na odwrót 🙂
Lamicell  napewno nie jest polski
asds musisz mylic Lamicela i Fair Play. Ta druga jest polska, pierwsza napewno nie.
wracając do lamicella to moj kon ma od roku tylko takie kantary i jeszcze nigdy go zaden nie obtarł 😉
to wątek o produktach Anky  🙄
aaaa moze ir acje macie....

A co do ANKY  ma ktoś moze zdjecia real koloru BRIGHT RED?
Dzięki KuCuNiO, za dokladny opis, hehe 200zł to i ja na kantar nie wydam, ale poprzednie kolekcje są w przecenach a tam i ładniejsze kolory na skarego konia 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się